Brutaria Frontera

Brutăria Frontera

Ce ne deosebește de ceilalți?

Ne mândrim cu devotamentul marca Frontera pentru produse de inaltă calitate, cu o compoziție lipsită de aditivi și alte substanțe nocive. Pentru noi, Frontera inseamnă tradiție, iar tradiția nu se grăbeste cu agenți de creștere și alte astfel de adăugiri. Din acest motiv, ne bazăm pe cuptoarele cu vatră și pe drojdia cu maia pentru produsele noastre. Pâinea noastră e diferită fată de alte produse de panificație din comerț datorită fabricării manuale, al ingredientelor folosite și al rețetelor proprii. Dacă ești curios să afli mai multe, te invităm să citești în continuare despre beneficiile pâinii cu maia.

Maia

O sursă nepretuită de beneficii pentru sănătate

Nu doar Arhimede a avut un moment de ”Evrika!” la descoperirea principiului care îi poartă numele. Acum 6.000 de ani, în Egiptul antic, un gospodar a descoperit la rândul său că făina și apa pe care el le-a uitat amestecate într-un vas conduceau la o anumită reacție, observând bulele de aer formate la suprafată, mirosul neobișnuit, dublarea volumului de aluat. Neintentionand să irosească hrană, a pus totuși compoziția la cuptor și a fost primul om întâmpinat de acel miros plăcut de pâine caldă cu maia.

 

După mii de ani în care oamenii și-au dospit pâinea cu maia naturală, acest procedeu a fost înlocuit în secolul XX o dată cu „revolutia” drojdiei comerciale. Insă cu ajutorul drojdiei „naturale”, aroma cât și textura pâinii sunt cu mult superioare fată de pâinea făcută cu drojdie comercială, iar coaja pâinii cu maia, atunci când este făcută corect după retetă, este crocantă și are miezul moale și aerat.

Mai ai nevoie și de alte motive pentru a fi de acord cu supremația păinii cu maia?

1. Folosirea drojdiei comerciale este o metodă rapidă de dospire, dar inferioară din punct de vedere nutrițional. În urma fermentării acesteia va rezulta alcool, valoarea nutritivă a cerealelor folosite va scădea și pâinea va fi greu de digerat. Acest lucru nu se intamplă în cazul pâinii cu maia, din contră. Maiaua este un ingredient recomandat pacienților cu probleme digestive.
Nu e nicio problemă, nu ducem lipsă de motive pentru enumerat.

 

2. Este un înlocuitor nemaipomenit pentru gluten. Pentru cei cu intolerantă la gluten, dar și pentru copiii mici ce nu ar trebui să consume produse cu gluten, pâinea cu maia este o alternativă potrivită pentru că prin fermentația cu maia, proteinele din gluten sunt dezactivate parțial sau chiar total.

 

3. Maiaua este factorul ideal pentru dezvoltarea de probiotice. Pâinea dospită cu maia ajută la popularea tractului intestinal cu bacterii bune, imbunătătind astfel digestia.

4. Grâul, corect fermentat, conține 18 aminoacizi (proteine), carbohidrați complecși, vitamina B, fier, zinc, seleniu și magneziu. În timpul dospirii pâinii cu maia, tărata din faină este spartă, eliberând nutrienții în aluat.

 

5. Pâinea dospită cu maia ajută la menținerea glicemiei la un nivel constant. Diabeticii ar trebui să tină cont că maiaua produce o mai mică creștere a nivelului de zahăr în sânge fată de oricare altă pâine.

 

6. Spre deosebire de reclamele senzaționaliste pentru produse ce promit ”prospetime indelungată”, pâinea cu maia rămane cu adevărat proaspătă pentru mai multe zile. În trecut, femeile obișnuiau să coacă pâinea săptămanal sau chiar mai rar, lucru ce nu mai este și nici nu mai poate fi valabil în prezent. În cazul păinii din comerț, gustul și textura se risipesc în timp iar mucegaiul se instalează după 2-3 zile de la deschidere. Pâinea dospită cu maia nu își pierde din aromă sau din consistență aerată, spre deosebire de pâinea cu drojdie.

Noi sperăm că pledoaria în favoarea pâinii cu maia v-a convins să faceți schimbarea către o alimentație mai sănătoasa. Un asemenea cumul de beneficii nu poate trece fără să fie observat. Din acest motiv, brutăria Frontera este ”inarmată” în permanentă cu produse de panificație delicioase dar și sănătoase. Considerați-vă avertizați: Odată ce încerci maia, nu mai poți renunța la ea.