Frontera – Gustul pâinii de altă dată

Totul a pornit din nemulțumirea noastră determinată de produsele de panificație disponibile la vremea aceea pe piața locală. Cu alte cuvinte, oamenii uitaseră de pâinea tradițională din brutăriile artizanale, în timp ce goneau spre pâinea ieftină, de proastă calitate oferită pe piață. Asta ni s-a părut o nedreptate și a fost exact picătura care a umplut paharul și ne-a determinat să înființăm Frontera. Cum se poate ca un județ ca Brăila, care alimenta Imperiul Otoman cu grâu și făină la finalul sec. XIX-lea și era supranumit „Grânarul României” să nu aibă parte de pâine de calitate? Astfel, în 1994, am decis să încercăm să schimbăm lucrurile prin Brutăria Frontera. În 1996 ieșea prima pâine din cuptoarele noastre. Două decenii mai târziu, noi suntem dovada incontestabilă că buturuga mică răstoarnă carul mare.

Cu multă răbdare și pasiune am ajuns, după 22 de ani, sa fim lideri pe piața locală și să distribuim produsele noastre în 8 județe: Brăila, Galați, București, Buzău, Prahova, Ialomița, Tulcea și Constanța.

Am început cu două cuptoare și 10 angajați, iar prezentul este în continuă evoluție. Acum avem peste 250 de angajați și zilnic ies din cuptoarele noastre peste 40.000 pâini.

Totul a pornit din pasiunea pentru pâine și din căutarea nesfârșită de gusturi și rețete. Săpăm în trecut după secretele bine păstrate ale brutarilor maeștri și căutăm în permanentă prezentul de ingrediente și combinații noi.

Fiecare pâine spune câte o poveste pentru că fiecare este unică, datorită modului de prepare manual.

Misiune și valori

Scopul pe care îl urmărim este simplu: să facem produse gustoase și cu ingrediente de cea mai bună calitate astfel încât fiecare masă să aducă bucurie și fericire în rândul clienților noștri.

Încercăm pe cât de mult posibil să investim în oameni și în valoarea acestora într-o lume care devine pe zi ce trece mai tehnologizată și mai robotizată, dar, în același timp, nu neglijăm tehnologiile avansate care pot eficientiza procesul de producție, neafectând gustul și savoarea produsului.

Colaborarea cu Gusturi Românești

Relația noastră cu Mega Image a început în 2015, atunci când ei au aflat de produsele noastre. După câteva întâlniri am stabilit să creăm câteva rețete noi pentru brand-ul tradițional Gusturi Românești, și anume: Pâinea cu Cașcaval, Pâinea cu Prune, Pâinea Neagră cu Nuci și Pâinea cu ierburi Aromate. În prezent, aceste sortimente se găsesc doar în magazinele Mega Image și Gusturi Românești.

Reţea de magazine

În prezent livrăm în rețeaua proprie de peste 20 de magazine din Brăila și Galați și avem colaborări cu peste 500 de magazine din județe precum Brăila, Galați, Buzău, București, Prahova, Buzău, Ialomița, Tulcea și Constanța. Precum și cu rețelele de supermarketuri: Kaufland, Mega Image, Gusturi Românești, Profi, Penny Market XXL și Carrefour Market.

Planuri de viitor

 Încercăm să adăugăm în portofoliul nostru produse noi, dar nu înainte de a le testa amănunțit și a le gusta intens cu scopul de a prezenta clienților noștri produse de calitate și gustoase, așa cum s-au obișnuit până acum.

Nu renunțăm nici la actualizarea tehnologiei din spatele procesului de producție și căutăm să ne dezvoltăm și în alte sectoare.

Flota de mașini

În prezent avem peste 50 de mașini care livrează zilnic produsele noastre la rețeaua de magazine proprie și partenere.

În 2016 am actualizat flota cu mașini noi.

Ambalaje

În 2018 am schimbat ambalajele, reimprospatand aspectul și respectând normele europene de ambalaje reciclabile. Gustul rămane tradițional și irezistibil, doar prezentarea produselor se schimbă la standarde moderne.