Povestea cerealelor încolțite Frontera

Povestea cerealelor încolțite Frontera

Povestea cerealelor încolțite Frontera

Povestea pâinilor noastre cu cereale încolțite începe anul trecut, când prin experiența acumulată și dorința continuă de a ne îmbogăți gama de produse, am conceput 3 rețete diferite, cu maia, fară de care pâinea noastra nu ar avea gustul, aspectul, crusta crocanta și miezul aerat, la care am adăugat și cerealele încolțite.

Calea către sănătate

Surse de vitamine, proteine, minerale, ușor de digerat și de absorbit de către organismul uman, recomandate de nutriționiști din lumea întreagă pentru beneficiile lor – astfel pot fi caracterizați în doar câteva cuvinte germenii de cereale sau cerealele încolțite. Adăugate în alimentația zilnică, acestea oferă un maximum de energie, normalizează echilibrul de vitamine și minerale, curăță organismul de toxine și încetinește procesul de îmbătrânire.

Ce sunt, de fapt, germenii de cereale?

Germenii sau seminţele încolţite sunt, de fapt, plante verzi foarte tinere, care încolţesc din seminţele aproape oricărei forme vegetale.

Dar ce este încolțirea?

Încolţirea este procesul prin care seminţele sunt puse în apă, urmând a germina. Odată ce seminţele au fost puse în apă, se eliberează cantităţi mari de enzime. După germinare, seminţele absorb rapid apa şi se umflă, ajungând de cel puţin două ori mai mari decât iniţial.

În acest timp creşte şi conţinutul de substanţe nutritive. Rezultatul final este obţinerea unui aliment superconcentrat cu un conţinut imens de proteine, vitamine, minerale principale şi secundare, fibre şi enzime, toate acestea sub forma cea mai uşor digerabilă.

Și maiaua?

Maiaua este un agent de fermentare și dospire obținut doar din apă și faină. Despre beneficiile pâinii cu maia s-a scris mult și este o certitudine că aceasta este mult mai sănătoasă decât clasica pâine cu drojdie. Nu există doua tipuri de maia la fel. Fiecare brutarie are rețeta ei de maia specifică deoarece fermentația se formează cu bacterii prietenoase care există in microclimatul acesteia. Astfel, pregătim maiaua, adăugăm faină și apă în cantitățile care ne trebuie și o lăsăm la fermentat. Adăugată apoi în aluat, o lăsăm să crească câteva ore în malaxor, iar mai apoi o ținem la rece, urmând să coacem aluatul.

Ce are specific pâinea noastră?

Din dorința de a le oferi clienților noștri produse de brutărie proaspete cu un nivel constant de calitate ridicată, folosind doar ingrediente primare, fără coloranți sau amelioratori, obținem zilnic o pâine cu maia cu o crustă maronie, crocantă, dar subțire, un miez umed, alveolat cu găuri neregulate și un gust care cu siguranță îți va aduce aminte de gustul pâinii tradiționale din copilarie. Sau dacă ești născut după anii 90, atunci vei afla cam ce gust avea pâinea pe vremea bunicilor tăi, la țară, coaptă în cuptoarele de cărămidă.

Noile sortimente de pâini cu maia și cereale încolțite Frontera

Am ales ca cereale principale grâul și secara, iar cu aceastea au ajuns pe rafturile magazinelor Frontera trei noi sortimente :

  1. Pâine cu cereale și grâu încolțit – o pâine care conține boabe de grâu încolțit, maia din făină albă, semințe de dovleac, boabe de secară, grâu spelta, semințe de floarea-soarelui și semințe de in.
  2. Pâine neagra cu cereale și grâu încolțit – maia din făină neagră, boabe de grâu încolțit, tărâță de grâu, boabe de soia, semințe de floarea-soarelui și semințe de in.
  3. Pâine cu secară încolțită – maia din făină de secară, boabe de secară încolțită, boabe de grâu spelta, boabe de grâu, semințe de susan, semințe de in, semințe de floarea-soarelui și semințe de mac.

Frontera – Gustul pâinii de altădată.

1Comentariu
  • Sorin Leitoiu
    Posted at 11:09h, 17 October Reply

    Toate cele trei sortimente sunt minunate !

Postează un comentariu